عوامل موثر بر هدایت تحصیلی نهم
• عملکرد تحصیلی تراز شده
از مهمترین عوامل انتخاب رشته و ملاک هدایت تحصیلی نهم است که بر حسب نمرات کسب شده دانش اموز در دوره راهنمایی محاسبه می شود.
طبق این اصل دانش اموز بر حسب نمرات کسب شده ممکن است شرط انتخاب بعضی از رشته ها را از دست بدهد.
• ازمون توانایی
• ازمون رغبت
در اینجا منظور علاقه دانش اموز است که طبق امتحانات روانشناسی و مصاحبه های مشاوره ای سنجیده می شود که از مهمترین ملاک های انتخاب رشته و هدایت تحصیلی نهم است و توصیه می شود که حتما این مسله مد نظر قرار بگیرد تا بعد از ادامه تحصیل و گذراندن دوره تحصیلی و دانشگاهی دچار مشکل نشوند.
• نظر معلمان
معلمان هر دوره تحصیلی طبق عملکرد دانش آموز در مدرسه بر حسب نمرات استعداد هوش توانایی و احساسات دانش اموز رشته ای را به دانش اموز پیشنهاد می کنند. که نظر معلمان نیز از اهمیت بالایی بر خوردار است. و در واقع هدایت تحصیلی نهم جز موارد مهمی است که معلمان باید به آن توجه کنند.
• نظر مشاور
توصیه می شود به دانش آموزان که حتما قبل انتخاب رشته زمانی را برای مشاوره با مشاور بگذارند. مشاور با انجام آزمون های روانشناسی و مصاحبه ها میزان توانایی و استعداد و علاقه دانش اموز را نسبت به هر رشته پیدا می کند و بهترین اولویت بندی هدایت تحصیلی پایه نهم را با توجه به شرایط دانش آموز به او معرفی و پیشنهاد می کند.
• نظر دانش آموز
دانش آموز باید طبق توانایی ها و علاقه و هوش خود رشته ای را که احساس موفقیت بیشتری در ان دارد را انتخاب کند. توصیه می کنیم برای انتخاب رشته هدایت تحصیلی پایه نهم با مشاوران شریف تماس بگیرید.
• نظر والدین
والدین با توجه به شرایط شغلی که در آینده برای فرزندشان پیش می آید نسبت به انتخاب رشته پایه نهم برای دانش آموز خود اقدام می کنند. از آنجا که در حال حاضر رشته تجربی از نظر تضمین شغلی نسبت به سایر رشته ها آینده بهتری در نظر والدین دارد (که تصوری غلط می باشد) نظر اکثر والدین انتخاب رشته تجربی برای ورود به پایه دهم می باشد. بعد از آن بیشترین انتخاب در رشته ریاضی و بعد از آن نیز رشته انسانی می باشد.
در ادامه در مورد رشته های تحصیلی ریاضی علوم تجربی علوم انسانی معارف فنی حرفه ای و کارودانش توضیحاتی را برای شما ارایه می دهیم.
هدایت تحصیلی نهم و معرفی رشته ها
رشته ریاضی فیزیک
در این رشته درس ریاضی فیزیک و درسهای هندسه و شیمی از مهمترین عوامل این رشته هستند و دانش اموز باید در این دروس از علم و استعداد کافی بر خوردار باشد همچنین افرادی که میخواهند وارد این رشته شوند باید از هوش باید و سرعت عمل ذهنی خوبی برخوردار باشند. و تجسم اجسام فضایی ا دیگر توانایی های مهم و مورد نیاز این رشته است.
اکثر مشاغل فنی و مهندسی از طریق رشته ریاضی فیزیک قابل دسترسی است و طبق روند کشور رو به صنعت معدن ساخت و ساز و تولید به این رشته نیاز فراوانی است.رشته ریاضی فیزیک از نظر رشته های دانشگاهی و شغلی از رشتهای متنوع در دوره متوسطه محسوب میشود.
رشته علوم تجربی
برای کسب موفقیت در این رشته داشتن قدرت در درسهای علوم زیستی علوم تجربی شیمی دبیرستان از اهمیت بالایی برخوردار است.
در این رشته نیاز به حافظه حفظی بالا پشتکار بالا و داشتن علاقه به علوم تجربی است.کسانی که علاقه زیادی به علوم ازمایشگاهی و پزشکی دارند جزء موفقین در این رشته هستند.تنوع این رشته از نظر دانشگاهی بعد از ریاضی فیزیک قرار دارد و بسیاری از افرادی که وارد این رشته میشوند بخاطر علاقه به رشته ی پزشکی است اما باید فراموش نکرد که این رشته از ظرفیت محدودی در دانشگاها بر خوردار است.
رشته انسانی
برای ورود به این رشته داشتن قدرت در درسهای ادبیات و عربی است همچنین دانش اموزان باید از حافظه خوبی برخوردار باشند.این رشته در بر گیرنده علوم انسانی است و موضوع اصلی ان مربوط به انسان و مسایل در ارتباط با او است.زبان و ادبیات فارسی معارف اسلامی علوم ورزشی فلسفه و منطق روان شناسی مردم شناسی مدریت بخش های مختلف اقتصادی جامعه شناسی از محورهای اصلی این رشته است.برای کسب موفقیت در این رشته علاوه بر علاقه به علوم انسانی باید دارای حافظه خوب و توانایی در رشتهای تارخ جغرافیا فلسفه و منطق و مطالعات اجتماعی باشند.
رشته علوم و معارف اسلامی
دانش اموزان در این رشته ابتدا باید علاقه و توانایی ورود با این رشته را داشته باشند چون این رشته در برگیرنده علوم فقه و معارف اسلامی هست.دانش اموزان این رشته باید توانایی لازم دار دروس عربی را داشته باشند.فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در دانشگاهای مربوط به انساسی ادامه تحصیل دهند.برخی از موسسات عالی خاص مانند دانشگاه علوم و حدیث از بین داوطلبین برای ادامه تحصیل در رشتهای مذهبی و اسلامی دانشجو میپذیرد.
رشته های فنی حرفه ای
دانش اموزانی که قصد وارد شدن در این رشته را دارند باید علاقه به کار و توان بازایابی و اشتغال های صنعتی داشته باشند.رشته فنی حرفهای در ۳زمینه صنعت کشاورزی و خدمات میباشد.کسانی که وارد رشته های فنی میشوند با بازار کار راه های کسب در امد و سرعت در تولید شغل اشنا میشوند و به همین سبب دارای اعتماد به نفس خود باوری و مسولیت پذیری میشوند.داشتن خلاقیت ابتکار و امید از عوامل موفقیت در این رشته است.
• شاخه کار و دانش:این رشته برای تربیت نیروی انسانی در سطح نیمه ماهر ماهر و استاد کار و سرپرست برای بخش های صنعت و معدن و کشاورزی است. دانش اموزانی که قصد دارند سریعتر وارد بازار کار شند به این شاخه هدایت میشوند.دانش اموزان در این رشته حوصله کمتری برای دروش نظری و یادگیری دارند و علاقه بیشتری به انجام مشاغل عملی دارند.تنوع در این رشته بسیار بالا است و دانش اموزان باید با دقت بالا و بیشتر بر حسب علاقه عمل کنند.
تعریف هدایت تحصیلی نهم
هدایت تحصیلی فرایندی است که طی ان با ارایه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش آموز کمک می شود که طبق استعداد هوش و توانایی و علاقه بهترین رشته را برای ادامه تحصیل و تحصیلات دانشگاهی انتخاب کند.
اهداف هدایت تحصیلی نهم
شناسایی استعداد توانایی علاقه و ویژگی های شخصیتی دانش آموزان
کمک به انتخاب آگاهانه و بهترین انتخاب
کمک به هدایت متوازن دانش اموزان به شاخه ها و رشته های تحصیلی بر اساس سیاست های ابلاغی کشور.
زمان هدایت تحصیلی
هدایت تحصیلی به صورت فرایندی از دوره ابتدایی با تشکیل پرونده آغاز می شود اما مهترین بخش آن در پایان پایه نهم صورت می پذیرد.
مسولیت هدایت تحصیلی
مسولیت برنامه ریزی و هدایت تحصیلی بر عهده مشاوران مدارس می باشد و تمام کارکنان مدرسه ملزم به همکاری با دانش آموزان هستند.
عواقب انتخاب رشته نادرست
بی انگیزه بودن نسبت به درس و ادامه تحصیل
عدم تمرکز در درس و افت تحصیلی
بی هدفی و سردرگمی
ناامیدی ازآینده و و افسردگی
روی آوردن به انحرافات مانند اعتیاد و گذران اوقات نادرست
هدر دادن سرمایه و زمان
لذت نبردن از دوران تحصیل
ایجاد بار اضافی برای جامعه
جمع بندی عوامل اساسی تاثیرگذار بر هدایت تحصیلی پایه نهم
۱.نمرات کسب شده در دوران متوسطه اول(راهنمایی)
۲.آزمون استعداد(هوش)
۳.آزمون رغبت
۴.نظر دبیران
۵.نظر دانش آموزان
۶.نظر والدین
۷.نظر مشاور
از مسایل مهمی که دانش آموزان باید حتما به آن توجه داشته باشند مشاوره و مصاحبه با مشاوران مربوطه است که به انتخاب بهترین رشته ممکن کمک فراوانی می کنند.
مشاوران با صحبت های بی طرفانه با دانش آموزن وا با نشان دادن مسیر انتخاب هر رشته و گفتن فواید و عواقب رشته و با امید بخشی به دانش آموزان به انها کمک میکنند که رشته مناسب را با اعتماد و امید انتخاب کنند.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |