menusearch
hamrahmoshaver.ir

رشته های دانشگاهی(برای رشته ریاضی و تجربی)

جستجو
سه شنبه بیست و چهارم مرداد ۹۶
(8)
(4)
رشته های دانشگاهی(برای رشته ریاضی و تجربی)

معرفی رشته تجربی دبیرستان
دغدغه بسیاری از دانش آموزان سال نهم انتخاب رشته در یکی از رشته های علوم تجربی، انسانی، ریاضی و فنی حرفه ای است. ما به شما چند توصیه می کنیم تا انتخاب رشته معقولانه تری داشته باشید تا بتوانید آینده ای که دوست دارید را با تحصیل در آن رشته بسازید. اولين و مهم‌ترين قدم، اولويت‌بندی در علاقه‌تان است. تکليف‌تان را با خودتان مشخص کنيد ببينيد در آينده مي‌خواهيد چه کاره شويد؟ ببينيد از خواندن چه درس‌هايی لذت مي‌بريد؟ ببينيد در کدام رشته مي‌توانيد بهترين باشيد؟ دومين قدم، وضعيت‌تان در درس‌های مربوط به رشته‌ی مورد علاقه‌تان است. اگر به رشته‌ تجربی علاقه داريد، وضعيت‌تان در درس علوم و ریاضی چگونه است؟ با پدر و مادرتان مشورت کنيد و در آخر رشته مورد نظرتان را انتخاب کنید.

معرفی رشته تجربی دبیرستان

آشنایی با رشته تجربی
با توجه به استقبالی که در سالهای اخیر از رشته تجربی شده است، به معرفي رشته علوم تجربي در دبیرستان ،جهت آشنايي بيشتر علاقمندان مي پردازيم ؛

رشته تجربي پايه و اساس تحصيل در رشته های ارزشمندی چون : زيست شناسي، پزشکي، دندانپزشکی، پرستاری، فیزیوتراپی، بینایی سنجی، اتاق عمل، تغذیه، بهداشت، کشاورزی، داروسازی و شيمی و … است . دانش آموزاني که علاقمند به تحصيل در اين رشته مي باشند بايستي با بررسي ويژگيها ، توانائيها و علاقه خود وسپس مطالعه شرايط ورود به اين رشته آن را انتخاب نمايند دروس رشته تجربی برای اينکه اطلاعات کافی از رشته انتخابی خود به دست آوريد، لازم است بدانيد چه درسهايی در اين رشته تدريس میشود. برای موفقیت در رشته تجربی قوی بودن در درس های علوم تجربی دوره راهنمایی و علوم زیستی ، ریاضی و شیمی دبیرستان از اهمیت خاصی برخوردار است. دانش آموزانی که به ساختمان بدن موجودات زنده علاقه مند هستند و از مطالعه طبیعت ( گیاه، جانوران و محیط زیست) لذت می برند، می توانند در این رشته موفقیت به دست بیاورند. یادگیری مطالب زیست شناسی نیاز به حافظه قوی دارد یعنی دانش آموز باید بتواند بسیاری از موضوعات دانش زیست شناسی را در ذهن تجسم نماید و به خاطر بسپارد.

درس اصلي اين رشته (زيست‌شناسي) با آموزش مفاهيم جذاب و طرح سوال‌های چالشي در کنکور، طرفداران زيادي را به خود جذب کرده و تعدادي از دانش‌آموزان به دليل علاقه‌ وافر به اين درس، مجذوب رشته‌ تجربی شده‌اند.

دروس تخصصی رشته تجربی:

زمین شناسی – ریاضی – زیست شناسی – فیزیک – شیمی.

دروس عمومی رشته تجربی:

دروس عمومی برای تمام گروه‌های آزمایشی یکسان است. زبان و ادبیات فارسی با ضریب ۴ – زبان عربی با ضریب ۲ – فرهنگ و معارف اسلامی با ضریب ۳ – زبان خارجی با ضریب ۲ (انگلیسی یا آلمانی یا فرانسه یا روسی یا ایتالیایی). (دروس عمومی بر خلاف دروس تخصصی در کنکور سراسری تنها یک واحد دارند)

شرایط ورود به رشته تجربی چیست؟

مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از ۴۲ نباشد. نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه می گردد. مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل ۲۵۲ باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل لازم برای انتخاب رشته تجربی حداقل ۱۴ باشد.

 

معرفی رشته ریاضی دبیرستان
همان‌طور که از اسم این رشته پیداست دروس اصلی و مهم این رشته درس ریاضی و فیزیک است. دانش ریاضی از پیش نیازهای اصلی برای موفقیت در این رشته محسوب می‌شود بنابراین دانش آموزانی که وارد رشته ریاضی و فیزیک می‌شوند باید به درس ریاضی علاقه‌مند باشند و توانایی لازم برای یادگیری مطالب مربوط به این درس را داشته باشند. تجربه نشان می‌دهد دانش آموزانی که بهره هوشی (توانایی ذهنی) بالا و سرعت عمل ذهنی خوبی دارند، موفقیت بیشتری به دست می‌آورند. قدرت تجزیه – تحلیل و تجسم اجسام فضایی (تصور اشکال و اجسام در ذهن) از دیگر توانایی‌های لازم برای توفیق در این رشته می‌باشد

انتخاب رشته در پایه نهم در سه شاخه علوم نظری، کار و دانش و فنی و حرفه ای اتجام خواهد پذیرفت و در پایه دهم دانش آموز می تواند براساس شاخه ای که انتخاب نموده، رشته مورد نظر را انتخاب نماید دانش آموزی که در پایه نهم شاخه یا رشته خود را به صورت قطعی انتخاب می نماید، در پایه دهم تکلیف انتخاب رشته برای همه دانش آموزان مشخص است.

از این رو سعی داریم به معرفی رشته ریاضی فیزیک برای آشنایی بیشتر علاقمندان این رشته بپردازیم.

 

معرفی رشته ریاضی دبیرستان

 اهداف ایجاد رشته ریاضی دبیرستان:
کسانی که می خواهند در آينده رياضيدان بشوند.
کسانی که قرار است به عنوان دانش آموخته رياضی، نياز صنايع و موسسات گوناگون به رياضيات کاربردی را رفع کنند.
کسانی که قرار است تعليمات عمومی در رياضيات ببينند و به خدمت فرهنگی و تدريس در مدارس اشتغال ورزند.

معرفی رشته ریاضی

شرایط ورود به رشته ریاضی دبیرستان
مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از ۴۲ نباشد.
نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه می گردد.
مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل ۲۵۲ باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل ۱۴ باشد.

درس های رشته ریاضی دبیرستان در طول تحصیل:
عمومی

دین و زندگی ۲ و ۳ ، زبان فارسی ۲ و ۳ ، ادبیات فارسی ۲ و ۳ ، عربی ۲ و ۳ ، زبان خارجه ۲ و ۳ ، جغرافیای عمومی ، تربیت بدنی ۲ ، تاریخ معاصر ایران

اختصاصی

فیزیک ۲ و ۳ ، شیمی ۲ و ۳ ریاضی ۲ هندسه ۱ و ۲ ، جبر و احتمال، حسابان، مبانی کامپیوتر، آمار و مدلسازی

 رشته های دانشگاهی(برای رشته ریاضی و تجربی)
رشته های دانشگاهی(برای رشته ریاضی و تجربی)
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

3 نظر